Introduksjon Som den moderne hjemmedesigneren forstår du at det er mange ting å vurdere når det gjelder å designe et rom. En av de viktigste faktorene å ta hensyn til er fargen på plantene og møblene dine. Her hos GardenDesignTips ønsker vi at du skal nyte hagen din så mye som mulig uten å tømme banken. Derfor har vi satt sammen en guide for hvordan du velger riktig lampe for rommet ditt. Vi håper denne artikkelen vil bidra til å gjøre designprosessen din enklere og mer effektiv.

Hva er de forskjellige typene hagelamper.

En hagelampe brukes ofte for å gi lys til et rom. Den kan brukes i en stue, soverom eller andre områder der det er behov for belysning. Hagelamper kommer i forskjellige former og størrelser, så det er viktig å velge den som passer best for dine behov. Noen vanlige typer hagelamper inkluderer de med lyspærer eller stearinlys, samt de med LED-lys og Xenon-pærer.

Hva er de forskjellige typene lampeskjermer.

Hvilken type skjerm du velger for hagelampen din vil påvirke lysstyrken og synligheten. Det er tre typer nyanser direkte sollysskyggelegging, indirekte sollysskyggelegging og kunstig lysskyggelegging. Direkte sollysskyggelegging er når lampeskjermen er designet for å rette naturlig sollys mot pæren (i stedet for å bli støpt under et vindu). indirekte solskjerming er når skjermen er designet for å blokkere eksternt lys fra å nå pæren(e) og utsette innsiden av lampeskjermen for direkte sollys i stedet. kunstig lysskygge er når en elektronisk ballast eller motstand legges til for å øke eller redusere mengden lys som kommer fra en bestemt pære på åpen flamme(); denne typen belysning bruker vanligvis glødepærer.

Hva er de forskjellige typene lampetyper.

Det er tre hovedtyper lamper som lyser globus, glødelamper og lysrør. En opplyst globus er en type hagelampe som har en rund eller oval pære som kaster en sirkel av lys rundt seg. Glødelamper bruker billig parafin- eller propanbasert olje for å skape varme og lys, mens lysrør bruker elektrisitet til å skape et opplyst område. Noen vanlige lampetyper inkluderer globus, glødelampe og fluorescerende.

Hvordan velge riktig hagelampe.

Når du skal velge hagelampe er det viktig å finne riktig design. For eksempel, hvis du vil ha en lampe som vil lyse opp hagen din og samtidig legge til personlighet til rommet ditt, se etter en lysekrone eller lampe i Tiffany-stil. Hvis du vil ha en brukervennlig lampe som kan plasseres hvor som helst i hagen din, velg en pære av typen A19.

Velg riktig lampetype.1 Vurder lampens design

Når du skal velge hagelampe er det viktig å vurdere lampens design. For eksempel, hvis du vil ha en lysekrone eller lampe i Tiffany-stil, se etter en pære av lysekrone. Hvis du vil ha en brukervennlig lampe som kan plasseres hvor som helst i hagen din, velg en pære av typen A1 9.

Se etter riktig skjerm. Se etter riktig lampestørrelse.

Når du har valgt riktig type hagelamper og skjerm, er det på tide å bestemme seg for størrelse og plassering! For å finne ut hvor mye lys hver type hagelampe vil gi, ta hensyn til effekten (i watt). Lamper med høyere wattstyrke gir mer lys, men kan være for lyse for enkelte områder eller fungerer kanskje ikke bra med enkelte planter eller planter med lavwatt-pærer (som lysrør). I tillegg bør du vurdere hvor nær planten din vil være lyskilden før du tar noen avgjørelser om størrelse eller plassering!

Sikkerhetstips for å velge riktig hagelampe.

Når du velger en hagelampe, er det viktig å ta hensyn til sikkerheten. Bruk for eksempel sunn fornuft når du velger spenningen du vil bruke – for eksempel, hvis du bare trenger et lys som kan kobles til hjemme, velg et uttak med en spenning som er kompatibel med hagelampen din.

Vær også smart med hvilken type pære du bruker. For eksempel fungerer mange LED-pærer utmerket i hagelamper, men de fungerer kanskje ikke like godt med andre typer lys. Du kan også velge å kjøpe en CFL eller LED hagelampe uten pærer – disse lampene har elektroniske forkoblinger som gir lys selv når strømmen er av.

Vær smart med spenningen du bruker.

Når du velger en hagelampe, sørg for å velge en som har kompatibel spenning. Noen hagelamper har tre forskjellige wattstyrker – lav (3), middels (5-7) og høy (10+) – så det er viktig å finne en som kan håndtere den nødvendige kraften! Unngå i tillegg å overbelaste lampen ved å kjøpe for mange pærer – dette vil føre til at den overopphetes og tar ned lampen for tidlig. Kjøp i stedet akkurat nok pærer slik at du kan få lyset du trenger uten å forårsake for mye skade.

Unngå å kortslutte hagelampen.

Hvis du planlegger å la hagelampen være frakoblet i lange perioder (for eksempel over natten), sørg for å kortslutte batteriet før du gjør det for å beskytte investeringen din! I tillegg må du alltid passe på at du ikke plasserer noen gjenstander i nærheten av hagelampen din – dette kan føre til at den kortslutter og mister lyset!

Konklusjon

Hagelamper er en fin måte å skape en avslappende og stilig atmosfære i hjemmet ditt. De kommer i forskjellige design, typer nyanser, størrelser og spenninger. Ved å følge sikkerhetstips og sjekke hvilken type lampe du vurderer før du kjøper den, kan du være sikker på at kjøpet er trygt og effektivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *