stol og ottoman

Et sett med stol og ottoman er en fin måte å heve en stueplass på. Kombinasjonen fungerer for å få sittegruppen til å føles mer intim og innbydende, og det er også en fin måte å legge til ekstra overflateplass for gjestene å plassere drinker og fjernkontroller. I tillegg er det så mange forskjellige typer ottomaner å velge mellom som passer perfekt til din innredningsstil. Fra tuftede alternativer som er perfekte for en klassisk tønnestol til kubepuffer designet for moderne interiør, det er garantert et alternativ for enhver sittekonfigurasjon og dekorsmak.

Hva er en osmannisk?

En ottoman er et utrolig allsidig møbel som kan fungere som både fotstøtte og ekstra sitteplasser. Mange ottomaner er trukket og kan matches med en aksentstol som har samme farge eller mønster. Noen ottomaner har lagringsplass og kan fungere som salongbord. Andre har en flat overflate som kan brukes til å vise brett med snacks og forretter under fester. Og noen ottomaner har avtakbare lokk som kan snus for å bli ekstra sitteplasser.

Opprinnelsen til ottomanen går tilbake til det osmanske riket på 1700-tallet, hvor de først ble brukt som sentrale deler av sitteplasser i boliger. Opprinnelig designet som lave treplattformer beregnet på å bli stablet opp med puter, utviklet ottomanen seg snart til mindre versjoner som kunne plasseres i hjørnet av et rom. I dag har ottomanen kommet til sin rett, og fungerer som et flerbruks sittealternativ i hjem over hele verden.

Hvordan vet jeg hvilken stol og ottomansk sett som passer for meg?

Det viktigste å huske på når du velger en stol og ottoman er hva slags stemning du går etter. Hvis du vil at plassen skal føles mer sofistikert, se etter en høyrygget stol med rene linjer og et tuftet sete. Denne typen stol er ideell for et eksklusivt spise- eller sitteområde og vil utfylle andre polstrede stoler i hjemmet ditt som har lignende funksjoner.

På den annen side, hvis du foretrekker en mer uformell estetikk, kan en puff eller benk med lavere rygg være bedre egnet for stilen din. Disse stilene er ideelle for et bohemsk eller eklektisk interiør og kan fungere i stedet for en sidestol med en mer avslappet følelse.

Det er mange former for ottomaner, fra rund til firkantet til sylinderformet. Runde ottomaner fungerer godt med runde dekorelementer som et sirkulært speil eller et sirkulært salongbord. Sylinder- og kubeskanner fungerer godt sammen med andre firkantede dekorelementer og er ideelle for et moderne, moderne interiør.

Når du kjøper en stol og ottoman, er det viktig å huske at ottomaner er ment å være aksentstykker, ikke primære sittealternativer. Som sådan bør de plasseres i umiddelbar nærhet til hovedsitteområdet i hjemmet ditt, hvor de kan fungere som en fotskammel eller ekstra seter samtidig som de gir familie og venner god plass til å spre seg.