kan hengende lys forlenges

Hvis du forlenger eller forkorter pendler i hjemmet ditt, er det viktig å ta de nødvendige sikkerhetstiltakene og følge produsentens instruksjoner for sikker montering av dem. I tillegg er det lurt å få ekspertråd fra en autorisert elektriker hvis du er usikker på den riktige måten å utføre denne oppgaven på.

Lengden på en pendel bør bestemmes av størrelsen på rommet, takhøyden og den generelle utformingen av rommet. Det er også viktig å ta hensyn til størrelsen på selve pendellampen, og hvordan den skal henges.

Generelt er små pendler med en diameter på 10″ eller mindre, mellomstore pendler er 10″ til 20″ i diameter og store pendler er 20″ pluss i diameter. Du kan bruke mindre, mellomstore og store anheng for å lyse opp bestemte områder av kjøkkenet ditt.

Når du installerer et anheng over et langbord, anbefales det å henge det ca. 30 tommer over bordplaten. Denne avstanden gir den fokuserte oppgavebelysningen du trenger samtidig som du unngår blendingen som kan oppstå hvis du henger den for nær bordet.

Du kan også spre belysningen fra en pendel ved å bruke opalt eller halvgjennomsiktig glass for å dekke hele bordplaten. Dette kan bidra til å skape et mer sammenhengende utseende og samtidig gi rikelig med belysning.

Det er også mulig å forlenge en ledning fra pendellampen hvis du forlenger den høyere opp i taket, for eksempel for å lyse opp trappen eller avsatsområdet. Dette kan gjøres ved å fjerne den eksisterende kjeden og justere enden av den slik at den passer til takhimlingen.

Alternativt kan du kjøpe lengre kjede fra designerbelysningsfirmaet og kutte den ned til ønsket lengde hos din nærmeste jernvarehandel. Når du har riktig lengde, kan du bytte ut pæren og feste kjeden til anhenget og til takhimlingen.

Hvis pendellampen din er en globusstil, kan ledningen ha en kobling i bunnen av den, og det er usannsynlig at du vil kunne forkorte denne. Men hvis den ikke kommer med kobling og er laget av kabel, bør du kunne forkorte denne ved å bare føre den gjennom lenken på kjedet og feste den til ringen på enden av kjedet.

Et annet alternativ for å forlenge lengden på en pendel er å kjøpe en forlengelsesstang som kan festes til takplaten i ønsket lengde. Dette kan være en enkel løsning som kan oppnås av en gjør-det-selv-er med liten erfaring i elektrisk arbeid, men det er best å få profesjonelle råd fra en elektriker før du gjør endringer i armaturet ditt.

Pendellamper er et utmerket valg for belysning av haller og trapperom da ledningen kan forkortes for å passe de nedre delene av rommet og stå lenger der takhøydene blir høyere. Fordelen med dette er at det kan være enkelt å koordinere lysarmaturene dine med gangen og trappeoppsettet.