Moderne stil er en blanding av de nyeste motetrendene som skaper et friskt, uanstrengt utseende. Blandingen inkluderer en rekke silhuetter, farger og plaggstiler som gir garderoben din interesse. Denne looken er påvirket av street style og populærkultur med fokus på å skape en unik look som passer din personlige smak. Det handler ikke om å følge hver eneste trend som kommer og går (selv om det kan virke sånn fra motebloggene). Snarere handler moderne stil om å inkorporere de nyeste trendene i antrekkene dine på en måte som passer deg best.

Noen moderne stiltrender inkluderer boblekanter, blonder, volangerte bluser og skinnkjoler. Denne stilen er perfekt for kvinner som ønsker å vise frem figuren sin og samtidig føle seg komfortabel. En annen populær moderne stil er business casual looken. Denne trenden er den perfekte blandingen av tradisjonelle arbeidsklær og avslappet loungewear. Denne stilen er lett å kle opp eller ned med riktig tilbehør.

For de som ikke liker den siste trenden, er klassisk stil alltid inne. Denne stilen består av klassiske silhuetter som har blitt oppdatert med en mer moderne vri. Fargepaletten er dempet og nøytral, med fargepletter lagt til gjennom tilbehør. Stoffvalgene er også mer sofistikerte, med en preferanse for organiske og resirkulerte materialer. Klassisk stil ser best ut når den kombineres med skreddersydde bukser og enkle blazere eller cardigans.

Moderne stil kan være veldig feminin og litt romantisk, med bruk av delikate stoffer og noen feminine detaljer som blonder eller broderi. Den kan også være edgy og rocker med bruk av dristige trykk, farget denim og metalltrimmet tilbehør. Beskjeden mote, som er veldig populær blant unge kvinner, er en form for moderne stil som har blitt mer mainstream med et lidenskapelig popkulturmiljø. Den nerdete og nerdete motestilen er også en del av den moderne stilbevegelsen med en dedikert fanskare som er veldig støttende for denne klestypen.

Det er mange moderne motemerker som tilbyr et bredt utvalg av allsidige plagg som passer inn i nesten enhver garderobe. En av disse er Esse Studios, som tilbyr svarte skreddersydde Bermuda-shorts og button-up skjorter som er kjennetegnet på merkets bevisste tilnærming til mote. Et annet merke som har en minimal, men likevel ettertraktet samling av klær i moderne stil, er High Sport, som tilbyr raffinerte ready-to-wear og tilbehør i en kapselgarderobe med slitesterke og polerte grunnleggende ting.

Andre merker som By Malene Birger avviker fra den minimalistiske etosen med sine teksturerte strikkeplagg og bohem-infunderte silhuetter. The Byron Bay, Australia-basert merkevares tilbud er resultatet av grunnlegger Camille Perry og Holly Wrights kollektive tiår med bransjeerfaring. Høyprofilerte kunder som Rosetta Getty og The Row har gravitert mot linjens raffinerte, men likevel tilbakelente ready-to-wear.

For en mer utilitaristisk tilnærming til moderne stil, se til den Seoul-baserte designduoen Jiyoung Ahn og WonSub Lees LVIR. Merkets maskuline nytte-møter-moderne femininitetsestetikk er ettertraktet av forhandlere som Browns, Net-a-Porter og Saks Fifth Avenue.