En stilig lysarmatur kan forvandle et rom på et øyeblikk. En smart plassert bordlampe kan varme opp et kjølig nordvendt oppholdsrom, eller legge til eleganse og karakter til en spisestue. Og en vakker lysekrone kan legge drama og stil til kjøkkenet. Heldigvis krever mange mindre armaturer – inkludert bordlamper – ikke profesjonell installasjon, så de er en enkel måte å få et nytt utseende uten kostnad.

Det er flere faktorer å vurdere når du velger en bordlampe. For eksempel vil du velge en nyansefarge som utfyller din eksisterende innredning. Hvis du går for et rent, moderne design, prøv å velge en hvit eller nøytral nyanse. Og hvis du leter etter en mer rustikk gårdsstemning, velg en med naturlig trefinish. Du bør også vurdere bunnen og finishen til de andre møblene dine, inkludert bordet du skal plassere lampen på.

De beste bordlampebutikkene i nærheten av meg vil tilby et bredt utvalg av stiler og utførelser. De vil også gi et kunnskapsrikt personale som kan hjelpe deg med å finne riktig type og størrelse lys for rommet ditt. Disse fagfolkene vil veilede deg gjennom alternativene og gi deg råd om installasjon. Ofte kan de til og med levere og installere lysarmaturene dine for deg, noe som sparer deg for tid og bryet med å måtte gå ut og finne en entreprenør selv.

Et flott sted å handle bordlampe er Frontgate, som spesialiserer seg på luksus møter klassisk stil. De har et stort utvalg av belysning som bruker interessante materialer, som messing, skjell, kvikksølvglass og lær. De har også mange morsomme aksentstykker, som fox bordlamper og innendørs/utendørs hengende lanternevegglamper.

Hvis du er ute etter en smart lampe, sjekk ut Philips Hue Go. Det er et enkelt, budsjettvennlig alternativ som fungerer med andre Philips-enheter i hjemmet ditt. Du kan kontrollere den manuelt med smarttelefonappen, men den er best når den er sammenkoblet med en Hue Bridge eller andre smarte lys, slik at du kan dra nytte av funksjoner som tidsplaner og automatisering, festmoduser og stemmekontroller via smarthøyttalere.

Andre bordlamper å vurdere inkluderer de fra Arteriors. Dette merket fokuserer på moderne, men ikke klinisk design, så du vil finne vakre stykker med baser laget av materialer som håndblåst glass og keramikk. Selskapet har også et bredt utvalg av lamper med stoffskjermer og krystalldesign som også kan fungere i mer tradisjonelle rom.

Metropolitan er en ikonisk Manhattan-basert butikk som har vært i drift i flere tiår. Denne eksklusive, familieeide forhandleren tilbyr et omfattende utvalg av tradisjonell og moderne belysning til designindustrien. Den har også et utstillingsrom og verksted for reparasjoner. Merket spesialiserer seg på elegante lampeskjermer, med mange av deres signaturdesign laget av håndverkslampeprodusenter i New York og Connecticut, og andre importert fra Paris og Montreal. Butikken har et stort utvalg av både standard og tilpassede nyanser, samt en stor samling av finials, antikviteter, dekorative pærer og stearinlys.