speilbelysning

Enten du skal bytte ut et gammelt speil eller legge til et i hjemmet ditt, bør du vurdere belysningen. Det finnes en rekke forskjellige typer, inkludert bakgrunnsbelyste, sidebelyste og opplyste halospeil.

Bakgrunnsbelyst kontra opplyste speil

Å ha et bakgrunnsbelyst eller opplyst speil på badet ditt kan forbedre utseendet ditt. Det kan også gjøre baderutinen din mye enklere. Et LED-speil av god kvalitet kan gi deg nok lys til å sminke eller barbere deg.

Hvis du vurderer å kjøpe et speil som skal lyse opp badet ditt, er det viktig å vite hvilken type som passer for deg. Det er to hovedtyper: bakgrunnsbelyst og opplyst. Et bakgrunnsbelyst speil er vanligvis montert på veggen og har en lyskilde bak speilet. Et opplyst speil kan være mer kompakt eller ha lys på sidene av speilet. Opplyste speil er et godt valg for bad som mangler vinduer.

I motsetning til bakgrunnsbelyste speil, trenger ikke opplyste speil å monteres på veggen. De kan brukes som bordplate eller bærbar armatur.

Oplyste gloriespeil

Enten du leter etter en funksjonell eller dekorativ oppgradering, kan opplyste gloriespeil gi deg kvalitetslyset du trenger for et blendende show. De er ofte konstruert med LED-lys som får haloen til å gnistre. Ofte kommer de i form av en oval eller rektangulær form med et frostet glasspanel. De kommer også i en rekke størrelser for å passe inn i innredningen din. Det beste er at du ikke trenger å bekymre deg for å montere dem på veggen; de kan brukes andre steder i hjemmet ditt.

Lysdiodene er også ansvarlige for å lyse opp speilet. Dette gjør dem til et ideelt valg for mindre innstillinger. De er også lette på lommeboken. Noen modeller kommer til og med med dimbare lys for å holde kostnadene nede.

Sidebelyste LED-speil

Å bruke et sidebelyst LED-speil kan gi en stor mengde belysning for ethvert bad. Disse speilene er ofte mindre enn tradisjonelle speil og er mer praktiske å bruke. Deres energieffektive design kan redusere strømutgifter og skape en moderne, sofistikert følelse.

Bortsett fra å gi tilstrekkelig belysning for et bad, kan disse speilene også gi tilleggsfunksjoner. Noen av disse funksjonene inkluderer dugging, Bluetooth-tilkobling og bevegelsessensorer.

Bruken av bakgrunnsbelyste speil er ideell for barbering og påføring av sminke. Lysstyrken til disse speilene lar deg se deg selv klart. Disse speilene kan også hjelpe deg med å unngå manglende flekker når du barberer deg eller sminker deg.

Bakgrunnsbelyste speil finnes i flere utførelser. Noen har tilleggsfunksjoner, for eksempel høyttalere og Bluetooth-musikkspillere. Andre har dimbare lys.

Lysets retning

Å velge riktig retning for lyset i speilbelysning kan være vanskelig. Det er imidlertid flere måter å finne ut hvor lyset vil gå. Først må du forstå loven om refleksjon.

Refleksjonsloven sier at lysstråler som beveger seg gjennom et transparent medium endrer retning. Når strålen nærmer seg et speil, spretter den fra overflaten og endrer retning. Som et resultat er det reflekterte bildet forskjellig fra originalbildet.

Vanligvis reflekteres lysstråler i én retning, men noen ganger reflekteres de i retninger som er litt forskjellige fra speilets retning. Dette kalles diffus refleksjon. Det reflekterte bildet kan se ut til å være uskarpt fordi lysstrålene ikke reflekteres i speilets retning. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.

Størrelse på lysarmaturen

Å velge størrelsen på speilbelysningsarmaturen er et viktig trinn i installasjonsprosessen. Du vil velge en lysarmatur som er riktig størrelse for dine behov, og som ikke er for stor eller for liten for plassen din. Den beste lysarmaturen for deg vil avhenge av størrelsen på rommet, hvor mye plass du må jobbe med og mengden lys du trenger. En belysningsarmatur for baderomsspeil vil vanligvis være rundt 75 tommer høy.

For å måle høyden på speilbelysningsarmaturen må du først måle bredden på rommet. En god tommelfingerregel er å legge til omtrent 2,5 tommer til bredden for hver fots høyde. Dette er spesielt viktig hvis du har høyt under taket.