animal light

Å få et fint dyrelys til å henge i huset ditt kan være en fin måte å bringe noe av den naturlige skjønnheten i naturen inn i hjemmet ditt. Du kan kjøpe et lys eller lage ditt eget. Her er noen tips om hvordan du velger riktig lys for dine behov.

Anglerfish

Muligens den mest mystiske av alle dyr, har sportsfiskeren en selvopplysende mekanisme. Fiskerfisken produserer lys for å tiltrekke byttedyr. Forskere er fremdeles forundret over hvorfor dette skjer.

Anglerfish finnes i dypt vann over hele verden. Disse fiskene varierer i størrelse fra noen få centimeter til noen få meter. De kan bli funnet fra kontinentalsokkelen til havbunnen. De er også kjent for å være veldig følsomme for temperaturendringer. De kan til og med oppdage farger.

Fiskerfisken har utviklet to særegne reproduksjonsstrategier. Den ene er en forseggjort lokke, som inkluderer lysstoffrør. Den andre er en «fiskestang» kalt ESCA.

ESCA er en lang, stanglignende struktur som strekker seg fra underkjeven til en sportsfisk. Sluttpunktene er veldig varierende, slik at sportsfisken kan bevege den i alle retninger.

ildfluer

Blant de mange insektene i verden har ildfluer et veldig spesielt sted. Disse insektene har en unik evne til å skape lys. Dette lyset er også kjent som bioluminescens. Lyset kommer fra en kjemisk reaksjon som oppstår mellom insektets oksygeninntak og et stoff som kalles luciferin. Firefly bruker også dette lyset for å kommunisere og advare rovdyr bort.

Brannfluer finnes ofte i skogsområder, myrer og sumper. De kan også finnes i ripariske områder. Noen arter lever under jorden og graver i trærnes bark. Andre dvaler om vinteren. De lever vanligvis noen uker som larver og dukker deretter opp om våren.

Melkehav

Disse mystiske glødende havlappene er kjent som Melkehavet, og dukker opp bare om natten og forsvinner om dagen. De har blitt nevnt i maritim folklore siden 1600 -tallet og har blitt beskrevet som å strekke seg fra horisonten i alle retninger. Under et melkehav kan sjøfolk rapportere observasjoner av et glødende hav som kan dekke titusenvis av kvadratkilometer.

Opprinnelsen til Milky Seas er fortsatt et mysterium. Forskere vet ikke hvordan de glødende aggregasjonene av bioluminescerende bakterier produseres. De vet heller ikke hvor lenge gløden varer. Melkehav er imidlertid så lyse at de kan sees fra verdensrommet.

rødt lys

Tradisjonelt har rødt lys blitt brukt i dyreforskning. Røde lys brukes i eksperimenter som etterligner en mørk fase. Dette gjør at dyr kan forbli aktive mens de er under observasjon. Det forhindrer også forstyrrelse av jaktaktiviteter.

Rødt lys kan også brukes til å forbedre helbredelsesprosessen hos dyr. Det kan øke produksjonen av kollagen, et naturlig protein. Det øker også blodstrømmen til såret, og gir næringsstoffer som er nødvendige for helbredelse.

Rødt lys brukes også i laboratoriet for å studere effekten av lys på dyr. Det kan brukes i en rekke studier, inkludert graviditet, sårheling og eggproduksjon.

avvikende lys

Blant alle AP -ene skiller avvik seg ut fra mengden. Det er det mest teknologisk avanserte av alle treenighetskontinuumens spilllinjer. Det er et Gamified Storyteller System (SWS) -spill i form av en klone av eventyr! Dette ble utgitt på D20 -systemet i 2004. Det er også det eneste treenighetskontinuumspillet som ikke er kansellert. I motsetning til de andre spilllinjene, har Aberrant ikke et kastesystem eller noen form for metaspill som ikke er en direkte gyting av karakterens påfølgende handlinger. Det er også en langt mer beslektet med en fangehull som gjennomgår enn din gjennomsnittlige RPG.

Kontroll nattlig belysning

Å bruke kunstig lys om natten er et stort nei nei for nattlige dyr. Lys forstyrrer en arts naturlige deteksjon og fôringssystemer. Det kan også forhindre at dyr beveger seg til områder som er kritiske for deres overlevelse. Derfor er det viktigste å huske når du bruker kunstig nattbelysning at den bør brukes sparsomt.

For eksempel kan en plutselig endring i belysning mette stangcellene i øynene til nattlige dyr og forårsake øyeblikkelig blindhet. Faktisk kan det ta ti til førti minutter for cellene å komme seg, noe som fører til redusert nattsyn.

I tillegg til å forårsake blindhet, kan den plutselige endringen i belysning forstyrre et dyrs navigasjon og spredningsmønstre. I noen tilfeller kan det faktisk føre til deres bortgang.