vl38

Hvis du leter etter et ultramoderne, minimalistisk, men likevel stilig lys til hjemmet ditt, er Vl38 et godt valg for deg. Den slanke designen ble unnfanget av den danske arkitekten og designeren Vilhelm Lauritzen og er nå tilgjengelig i en rekke former og størrelser. Vl38 er en vegg- og bordlampe som kan bestilles i forskjellige utførelser, inkludert svart og hvit. Dens originale design har blitt fornyet med et nytt LED-lys og ble lansert høsten 2016.

Designet av Vilhelm Lauritzen

Vilhelm Lauritzen, den danske modernistiske arkitekten, har tegnet en rekke ikoniske bygninger over hele Danmark. Hans arbeid regnes som en viktig milepæl i europeisk modernisme.

Arbeidene hans er kjent for sin innovative bruk av lys og materiale. Han brukte naturlig og kunstig lys i sin arkitektur for å skape et målrettet samspill mellom skygge og sollys. Han skapte også enkle, men svært funksjonelle løsninger.

I tillegg til sitt arkitektoniske arbeid var han møbeldesigner. Han designet dørhåndtak, lamper, lysekroner, interiør og mer. I 1922 grunnla han sitt eget arkitektfirma. Han ble i eget firma til han var 75 år.

Lauritzen var en fritenker, og han hadde en lidenskap for funksjonalisme. Han mente at arkitektur burde være brukskunst for helheten. Han var spesielt opptatt av inkludering og brukervennlighet. Han inkorporerte naturlig og kunstig lys i sin arkitektur, og designet former som skulle vare i generasjoner.

Bordlampe

En Louis Poulsen VL38 bordlampe er et eksempel på det beste innen dansk design. Denne unike lampen er en hyllest til pionerånden til arkitekt Vilhelm Lauritzen. Den slanke og strømlinjeformede stilen kombinerer de tidløse elementene i klassisk skandinavisk design med moderne energieffektivitet.

VL38 bordlampe er tilgjengelig i sort eller hvit. Den har en moderne LED-lyskilde, en stilig messingstamme og en timerdrevet LED-driver. LED-lyset drives av en integrert 9-watts pære som er vurdert til å vare i minimum fire timer.

VL38 bordlampen er en verdig arvtaker til den ikoniske Radiohus-pendelen. Det er en re-utgave av det klassiske lyset, og ser du nøye etter vil du se at LED-lyskilden og messingstammen er de samme som i originalen.

LED-lampen er festet til lampestativet ved hjelp av en hengslet messingarm. Selve lampen bruker en skråformet aluminiumsdiffusor. Denne har et lite hengsel på toppen, som muliggjør rask og enkel justering av lyshodet.

Vegglys

Louis Poulsen VL38 Vegglampe er et organisk og klassisk design. Dens tidløse estetikk er hentet fra den originale designen til VL38 bordlampen. Den vakre avrundede skyggen er supplert med en attraktiv messingarm, noe som gjør den til et perfekt tillegg til ethvert moderne interiør.

VL38-familien består av gulv-, bord- og vegglamper. De er designet for å gi nøyaktig nedadgående belysning mens de forblir energibevisste. De er tilgjengelige i sort, hvit og messing. De har LED-lyskilder som imøtekommer moderne fremskritt innen lysteknologi. De inkluderer også en av/på-bryter på veggplaten.

VL38 Vegglampe passer for både stue og soverom. Det skråvinklede lyshodet gir rikelig med belysning uten gjenskinn. Den justerbare skjermen gir optimal lysfordeling. Den kan kobles til eller kobles til. Den leveres med en 3,3 m plastdekket ledning. Dens robuste, holdbare design vil vare i årevis.