lysekrone kjøkken

Selv om de er mer vanlig i stuer og soverom, er lysekroner et flott tillegg til ethvert kjøkken. De kan skape et sterkt visuelt fokuspunkt, bringe balanse og symmetri til rommet, og gjøre det mer innbydende for gjestene. I tillegg tilbyr de en god del allsidighet i stil, farge og materiale. Dette gjør dem til et perfekt valg for både tradisjonelle og moderne kjøkken.

Når du velger en lysekrone til kjøkkenet ditt, er det viktig å vurdere størrelsen på plassen din og høyden på taket. En stor lysekrone kan være overveldende på en liten plass, mens en mindre kan gå seg vill i et rom med stor takhøyde. Det er også nødvendig å sørge for at lysekronen er riktig hengt slik at den ikke forstyrrer matlagings- og spiseområdet.

En god tommelfingerregel er å velge en lysekrone som er omtrent 12 tommer mindre enn bredden på bordet ditt. Dette vil sikre at du har nok lys til alle ved bordet, men at det ikke er så stort at folk vil støte på det når de setter seg ned eller reiser seg.

Har du et større bord er det også mulig å henge opp to lysekroner. Bare pass på å plassere dem jevnt og holde dem minst seks tommer fra hverandre. Pass også på at de ikke er nærmere enn åtte meter fra en døråpning i standardstørrelse for å unngå å slå hodet på folk som passerer gjennom rommet.

Lysekroner er det ideelle valget for omgivelsesbelysning, som er den typen lys som fyller et rom og gjør det funksjonelt om natten. Dette er forskjellig fra oppgavebelysning, som brukes til spesifikke aktiviteter som matlaging eller lesing. For å få mest mulig ut av omgivelsesbelysningen, sørg for å legge til en dimmer, som lar deg redusere lysstyrken når du setter en koselig stemning eller øke den når du lager mat eller rengjør.

Det er noen kjøkken hvor en lysekrone ikke er passende, men det kan være en fin detalj på andre områder som en frokostbar eller en øy. For eksempel kan en mini-lysekrone hengt over vasken gi litt ekstra visuell interesse og lyse opp en ellers kjedelig disk.

Enten du ønsker å komme med en dristig uttalelse eller bare ønsker å legge til litt ekstra belysning til kjøkkenet ditt, er det en lysekrone som passer dine behov. Sørg for å bruke disse tipsene og fantasien når du velger en lysekrone til hjemmet ditt. Med de riktige valgene vil lysekronen din bli en tidløs aksent på kjøkkenet ditt som vil se vakkert ut i årene som kommer. For mer informasjon, sørg for å kontakte de utdannede lysekspertene ved uavhengige lysutstillingslokaler rundt om i landet. De kan hjelpe deg med å finne den perfekte lysekronen til hjemmet ditt og svare på spørsmål du måtte ha.